Informatie over autoverlichting

Dagrijverlichting, is het werkelijk veiliger?

De Europese Unie stelt het rijden met dagrijverlichting voor nieuwe voertuigen vanaf 2011 verplicht. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de verkeersongelukken door het rijden met dagrijverlichting met gemiddeld 11% dalen.

Toch is niet iedereen hiervan overtuigd.

Onderzoeken hebben aangetoond dat met het voeren van dagrijverlichting overdag, het aantal verkeersongelukken waarbij auto's betrokken zijn, met 12% daalt. Voor motoren ligt dit percentage op 10%. Toch zijn niet alle veiligheidsexperts en mensen met een groen hart overtuigd van de voordelen van de dagrijverlichting.

Lees meer over dagrijverlichting

Xenonlamp.nl, een betrouwbare partner op het gebied van autoverlichting

Xenonlamp.nl is al jaren een gevestigde naam op het gebied van autoverlichting. Zowel in Xenon verlichting als LED autoverlichting zijn wij een betrouwbare partner.

 

Waarom ledverlichting beter is dan traditionele verlichting

LED verlichting, oftewel 'light emitting diode' komt steeds vaker voorbij op televisie, internet en het dagelijks leven. Er is echter nog niet veel bekend over ledverlichting, aangezien dit nog in de kinderschoenen staat.

Er zijn vele voordelen van ledverlichting ten opzichte van de traditionele licht bronnen zoals halogeen, deze zijn samen te vatten in twee categorieen:

Audi komt met eerste volledige LED-koplamp

De Audi R8 wordt de eerste auto die kan worden uitgerust met volledige LED-koplampen. Een aantal van 54 lichtgevende diodes worden - naast de koplampen - ook gebruikt voor de richtingaanwijzers, verstralers en de bermverlichting.

Voordat de lancering van LED-technologie in koplampverlichting toegepast kon worden in auto’s voor de openbare weg, moest Audi eerst goedkeuring krijgen van de Europese Unie. Na ondertekening van deze goedkeuringsverklaring kon Audi met de nieuwe volledige LED-koplampen haar verlichtingsstrategie verder uitbreiden.

Fictie en feiten over xenon verlichting

Xenon verlichting bestaat al enkele jaren, en de voorstanders zijn duidelijk in hun oordeel. Een chauffer met een voertuig uitgerust met xenon verlichting ziet door de betere lichtopbrengst meer en verder. Ook in het donker is het verschil duidelijk merkbaar, en hebben deze chauffeurs een veiliger gevoel omdat ze gevaren eerder op kunnen merken.

Toch bestaan er nog veel vragen en onduidelijkheden rondom xenon verlichting.

Scroll to top