+31 (0) 462041468     +31 (0) 6 3811 4360

0 artikel(en) - € 0,00
U hebt niets in uw winkelwagen.

Informatie over autoverlichting

 

Wat is een Xenon ombouw set? 

Xenon ombouwsets zijn veelgevraagde produkten in het assortiment van Xenonlamp.nl, en de afgelopen jaren is deze vraag, maar ook het aanbod, flink toegenomen. Xenon lampen van een ombouwset hebben meerdere voordelen: ze geven meer en helder licht, aanzienlijk beter dan de conventionele halogeen lampen.

Officeel heten de xenon lampen Xenon HiD. Dit staat voor High Intensity Discharge. Deze lampen zijn revolutionair in die zin dat de xenon lamp geen gloeiende onderdelen bevat. De Xenon lampen zijn gevuld met Xenon gas. Door dit gasgebruik gaat de lamp gemiddeld 10 keer langer mee dan een halogeenlamp die in de auto wordt geplaatst.

Xenon gas

Het Xenon gas dat gebruikt wordt, is een milieuvriendelijk gas. Wanneer de stroom in aanraking komt met het gas, geeft dit verschillende kleuren af, afhankelijk van de druk en de hoeveelheid gas in de lamp.

Lees meer

 

Dagrijverlichting, is het werkelijk veiliger?

De Europese Unie stelt het rijden met dagrijverlichting voor nieuwe voertuigen vanaf 2011 verplicht. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de verkeersongelukken door het rijden met dagrijverlichting met gemiddeld 11% dalen.

Toch is niet iedereen hiervan overtuigd.

Onderzoeken hebben aangetoond dat met het voeren van dagrijverlichting overdag, het aantal verkeersongelukken waarbij auto's betrokken zijn, met 12% daalt. Voor motoren ligt dit percentage op 10%. Toch zijn niet alle veiligheidsexperts en mensen met een groen hart overtuigd van de voordelen van de dagrijverlichting.

Lees meer

 

Xenonlamp.nl, een betrouwbare partner op het gebied van autoverlichting

Xenonlamp.nl is al jaren een gevestigde naam op het gebied van autoverlichting. Zowel in Xenon verlichting als LED autoverlichting zijn wij een betrouwbare partner.

Lees-meer-over-autoverlichting

 

Waarom ledverlichting beter is dan traditionele verlichting

LED verlichting, oftewel 'light emitting diode' komt steeds vaker voorbij op televisie, internet en het dagelijks leven. Er is echter nog niet veel bekend over ledverlichting, aangezien dit nog in de kinderschoenen staat.

Er zijn vele voordelen van ledverlichting ten opzichte van de traditionele licht bronnen zoals halogeen, deze zijn samen te vatten in twee categorieen:

Lees meer

 

Audi komt met eerste volledige LED-koplamp

De Audi R8 wordt de eerste auto die kan worden uitgerust met volledige LED-koplampen. Een aantal van 54 lichtgevende diodes worden - naast de koplampen - ook gebruikt voor de richtingaanwijzers, verstralers en de bermverlichting.

Voordat de lancering van LED-technologie in koplampverlichting toegepast kon worden in auto’s voor de openbare weg, moest Audi eerst goedkeuring krijgen van de Europese Unie. Na ondertekening van deze goedkeuringsverklaring kon Audi met de nieuwe volledige LED-koplampen haar verlichtingsstrategie verder uitbreiden.

Lees meer

 

Fictie en feiten over xenon verlichting

Xenon verlichting bestaat al enkele jaren, en de voorstanders zijn duidelijk in hun oordeel. Een chauffer met een voertuig uitgerust met xenon verlichting ziet door de betere lichtopbrengst meer en verder. Ook in het donker is het verschil duidelijk merkbaar, en hebben deze chauffeurs een veiliger gevoel omdat ze gevaren eerder op kunnen merken.

Toch bestaan er nog veel vragen en onduidelijkheden rondom xenon verlichting.

Lees meer