+31 (0) 462041468     +31 (0) 6 3811 4360

0 artikel(en) - € 0,00
U hebt niets in uw winkelwagen.

Blog Xenonlamp.nl

Keuzehulp: tips voor het uitkiezen van xenon lampen voor je auto

04-04-2017

Weet u niet welke xenonlampen u nodig heeft? In dit artikel ziet u precies welke lampen geschikt zijn voor uw koplampen.

 

Dit kost een bekeuring voor defecte autoverlichting

04-04-2017

Een bekeuring voor defecte autoverlichting kan behoorlijk duur zijn. Lees hier meer over de verschillende boetes.

 

Tips voor het kiezen van de juiste autolamp

04-04-2017

Er is een enorm aanbod aan autolampen beschikbaar. Hoe kiest u nu de juiste? Lees hierover meer in ons nieuwe blog.

 

De wintertijd komt er weer aan. Maak uw auto winterklaar!

26-10-2016

In het weekend van 28 en 29 oktober gaat de wintertijd weer in. We mogen een uurtje langer in bed blijven liggen, maar de kans is groot dat u de weg op moet als het nog donker is. Eventuele problemen met de autoverlichting worden ook veel eerder zichtbaar; in de zomer valt het misschien niet direct op dat een koplamp kapot is, maar in de winter bent u sterk afhankelijk van de verlichting.

 

Welke Xenon set heb ik nodig als mijn auto een start stop systeem heeft?

18-9-2016

Sinds een aantal jaren worden er auto’s geleverd met een Start-Stop-Systeem. Dit systeem heeft als doel om auto’s zuiniger te maken en de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen. Wanneer de motor van de auto even niet gebruikt wordt, bijvoorbeeld als u voor een verkeerslicht staat te wachten, wordt deze uitgezet zodat er een brandstofbesparing behaald wordt. Als u vervolgens weer weg wilt rijden wanneer het licht op groen staat, wordt de motor weer gestart door aanraking van het gaspedaal. 

 

Kan ik Xenon verlichting zelf inbouwen?

Men wil Xenon lampen monteren, maar vaak weet men niet wat voor werk er bij komt kijken, en of het zelf goed in te bouwen is, of dat je toch professionele hulp nodig hebt om de xenon verlichting in te bouwen. Een van de meest gestelde vragen die we krijgen, via onze webshop en via de meetings waar we te vinden zijn: 'Is xenon verlichting inbouwen lastig?' 

Mijn Xenon knippert, wat nu?

29-5-2016

Het inbouwen van Xenon verlichting kan redelijk eenvoudig zelf ingebouwd worden. Bij aankoop van een Xenon ombouwset krijg je een handleiding meegeleverd waar stap voor stap staat bschreven hoe je een en ander aan moet sluiten. En mocht het je zelf niet lukken, dan is er vaak wel iemand in de omgeving te vinden die handig is en dit klusje graag vna je overneemt.

Toch wil het wel eens voorkomen dat het inbouwen niet meteen lukt. Je hebt de Xenon ingebouwd, zet hem de eerste keer aan, en de verlichting begint te knipperen. Of erger nog, de Xenon knippert en valt uit. Dit is uiteraard niet de bedoeling, maar dit probleem kan over het algemeen gemakkelijk opgelost worden. Het knipperen en uitvallen van Xenon kan meerdere oorzaken hebben en meestal ligt dit aan de ballast. In dit artikel hebben we de meest voorkomende oorzaken op een rijtje gezet.

Kun je standaard autolampen vervangen door xenon verlichting?

8-5-2016

Xenon verlichting voor voertuigen is langzamerhand de standaard aan het worden voor autoverlichting. En dit is niet voor niks. Xenon verlichting heeft vele voordelen ten opzichte van de standaard halogeen verlichting die nog steeds in veel voertuigen aanwezig is.

Xenon verlichting heeft een aantoonbaar langere levensduur dan halogeen verlichting. Daarnaast is Xenon efficienter dan halogeen, doordat ze minder energie verbruiken en meer licht geven. En misschien wel het belangrijkste voordeel van xenon verlichting: de bestuurder heeft een beter overzicht van wat er op de weg voor hem gebeurt, omdat de belettering en verkeersborden beter reflecteren.

Lees meer

Koplampen afstellen - zelf doen of uitbesteden?

24-4-2016

Wanneer je op APK keuring gaat, moeten de koplampen goed afgesteld staan. De lampen moeten naar voren schijnen, en dus niet naar links of rechts afwijken. En, zeer belangrijk, ze moeten naar beneden schijnen, anders verblind je tegenliggers. 

Maar het is niet alleen belangrijk om de koplampen goed af te stellen voordat hij voorde APK keuring naar de garage moet, voor tegenliggers is het wel zo fijn als de koplampen netjes naar beneden schijnen, in plaats van recht in het gezicht van tegenliggers. Je kent de situatie zelf waarschijnlijk ook wel waarbij een auto met slecht afgestelde koplampen achter je rijdt, en daardoor je complete zicht naar achteren verblindt.

 

 

Wanneer moet je welke autoverlichting gebruiken?

13-3-2016

Tegenwoordig bestaan er meerdere opties waaruit je kunt kiezen als je autoverlichting wilt gebruiken. Denk hierbij aan de standaard halogeen verlichting, terwijl nieuwe auto's af-fabriek steeds vaker met Xenon en LED verlichting worden uitgerust. Een groot voordeel, naast de aanzienlijk hogere lichtopbrengst, is dat de Xenon en LED lampen een veel langere levensduur hebben ten opzichte van de halogeen verlichting. Dus als je ervoor kiest om je autoverlichting altijd aan te hebben, dan is een overstap een logische keuze. 

Mocht je een auto met halogeen dimlicht hebben, dan zijn er tal van mogelijkheden om dit te vervangen door een hoge kwaliteit Xenon ombouwset of LED lampen.

Lees meer  

 

X-Line, High Quality LED verlichtingslijn van Xenonlamp.nl

26-1-2016

De afgelopen jaren is de verlichtingsmarkt overspoeld met LED autoverlichting in alle soorten en maten. Wij van Xenonlamp.nl waren de eerste die met de LED varianten voor stadslicht en kentekenverlichting op de markt verschenen. Hierdoor hebben we jarenlange ervaring op kunnen doen met de verschillende merken en fabrikanten.

 

 

Heb ik voor mijn koplamp een R-lamp, C-lamp of normale lamp nodig?

13-12-2015 

Xenon geeft meer licht dan halogeen. Om te voorkomen dat xenon niet verblind is het van belang dat de juiste lamp gemonteerd wordt.

 

Er zijn drie verschillende soorten koplampen:

  1. Koplamp zonder reflector of geen volledig dichte reflector

  2. Reflectorkoplampen met volledig dichte reflector

  3. Lenskoplampen of projector koplamp

 

Verschil tussen Halogeen, Xenon en LED verlichting

15-11-2015

De lampen die gebruikt worden in de koplampen van auto's hebben de afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. 10 jaar geleden hadden auto's standaard halogeen verlchting. Nog bijna niemand had destijds van Xenon verlichting gehoord, en nu zien we dat Xenon langzaam maar zeker wordt ingehaald door LED verlichting.

In dit artikel willen we de voor -en nadelen van de 3 soorten verlichting geven. Deze zullen niet voor iedereen gelden, maar we proberen hier wel een zo algemeen mogelijk beeld te geven van de verschillen tussen halogeen, Xenon en LED verlichting

Lees meer

 

 

30watt LED zijn gearriveerd

 

30watt-led-autoverlichtingWe hebben er even op moeten wachten, maar het is eindelijk zover: de 30watt LED verlichting is nu leverbaar! Met bijna een verdubbeling in wattage wordt de LED verlichting op steeds meer gebieden een goede vervanging van de traditionele halogeenverlichting. 

Deze verlichting is leverbaar voor remlicht/achterlicht, knipperlicht en dagrijverlichting. Bovendien leverbaar in de Canbus uitvoering.

 

 

 

 Lees meer

 

Primeur: LED ombouwset

 

LED mistlicht ombouwsetDe ontwikkelingen op LED gebied staan niet stil. Met enige regelmaat komen er dan ook nieuwe produkten op de markt, vaak betreft dit een verbetering de wattage van de lampen. 

Nu is het dan eindelijk zover: de eerste LED ombouwset is verkrijgbaar in onze webwinkel !

Deze zijn verkrijgbaar in de maten H7, H8, H9, H11, H16, HB3 en HB4.

Voltage: DC12-14V

LED Lumen: 1200LM

Power: 22w / set

 Een set bevat: 2 LED Bulbs en 2 Micro-fans

Technisch gezien is het mogelijk om deze ombouwset ook in het dimlicht te monteren. Maar gelet op de lichtopbrengst en het lichtbeeld (2 APK-eisen) is deze set daarvoor op dit moment nog niet geschikt.

Lees meer

 

Nu verkrijgbaar: Xenon ombouwset en vervangingslampen

 

Afgelopen maanden kregen we steeds vaker de vraag voor Xenon ombouwsets (ook in Canbus en Canbus Slim-Line ballast) en Xenon vervangingslampen voor de Opel Ampera. Sinds deze week hebben we deze ook in ons assortiment, vooralsnog alleen in de kleuren 6000k en 8000k.

Deze zijn verkrijgbaar in de maat 9012.

Opel Ampera xenon vervangen

 Lees meer

 

Goemoarn Ljouwert

 

De eerste keer aanwezig bij Racing Expo in Leeuwarden, en het was meer dan de moeite waard. Met een grotere stand dan in Rotterdam wisten we ook deze keer weer meer dan genoeg bezoekers te trekken.

Team Xenonlamp in Leeuwarden

 Lees meer

 

100% Tuning in alle opzichten een succes

 

100% Tuning in Rotterdam was in alle opzichte een succes; met 44.000 bezoekers was het beide dagen topdrukte.

Ook op onze stand was het beide dagen gezellig druk, en we willen dan ook iedereen die onze stand bezocht bedanken. Naast alle nieuwe LED producten, zoals de LED projectoren, hebben we ook de nodige positieve reacties ontvangen. En natuurlijk zorgden onze beide promo-dames ook voor de nodige toeloop.

Graag tot volgend jaar ! 

Team Xenonlamp.nl

Lees meer

 

Symphony of Speed event

 

In het weekend van 1 en 2 september waren we te vinden op het Symphony of Speed event in Enschede. Dit event werd gehouden in de splinternieuwe Go Planet Hall in Enschede (053). Op 10.000 vierkante meter stonden in 3 verschillende thema hallen de mooiste showauto’s, de beste stands en veel actie en entertainment!

Lees meer over Symphony of Speed 

 

 

LED logo projector

 

Afgelopen week hebben we deze LED logo projectoren toegevoegd in de webshop. Hiermee kun je een afbeelding bv aan de onderkant van het portier laten zien. Door de hoge kwaliteit van de gebruikte LEDjes, kan het ook gebruikt worden om op grotere afstand te projecteren.  

Lees meer... 

 

 

Nieuwe CANBUS LEDS zijn storingsvrij!

 

Met gepaste trots willen wij graag onze nieuwe 9 watt en 11 watt canbus leds aan u presenteren. We hebben ze uitvoering getest en laten aanpassen naar onze wens en ze zijn in een gloednieuwe Passat en een nieuwe VW Golf getest en geheel foutloos, geen storing, geen melding op de boordcomputer en schitterend licht!

Lees meer...